zaimponuj
kontrahentom
i pracownikom

Profesjonalny catering kluczem udanej imprezy firmowej

Catering dla firm i instytucji

Profesjonalny catering dla biznesu idealny na każdą imprezę firmową. Kobyłka, Warszawa, mazowieckie.

Firma cateringowa U Barbórki to doświadczony partner w zakresie usług gastronomicznych, działający na terenie Warszawy oraz okolicznych miejscowości od 2008 roku. Te kilkanaście lat w branży to mnóstwo zrealizowanych usług cateringowych dla firm każdej wielkości. Oferujemy kompleksowy catering dla firm – catering na szkolenia, konferencje, kongresy, bankiety, gale, premiery, wigilie firmowe, spotkania wielkanocne. Poczuj smak jakości i dołącz do grona naszych zadowolonych Klientów. Zapewniamy pyszne posiłki, fachową obsługę, zastawę, namioty, wyposażenie. Poznaj naszą pełną ofertę cateringu dla firm i instytucji.

Catering dla firm

Catering dla firm

Twoja firma organizuje ważne wydarzenie i potrzebujesz wsparcia firmy gastronomicznej, która zadba o nie od strony cateringowej? Niezależnie od tego czy to jest szkolenie, firmy lunch, konferencja czy bankiet. U Barbórki ma propozycję na każdą firmową okazję. Skontaktuj się z nami podając termin, liczbę osób oraz charakter imprezy. Doradzimy przy wyborze z naszego szerokiego menu, a nasza doświadczona ekipa kucharzy oraz sprawdzona obsługa kelnerska zajmie się całą resztą.

Usługi cateringowe dla firm i instytucji publicznych wykonujemy kompleksowo zapewniając nie tylko posiłki i obsługę, ale także po naszej stronie może być organizacja zastawy stołowej, wszelkiego sprzętu gastronomicznego, a także stołów, krzeseł i obrusów, a w przypadku imprez na świeżym powietrzu – namiotów. Całość będzie zorganizowana nie tylko tak, aby było smacznie, ale także miło, przyjemnie i estetycznie.

Przerwy kawowe i lunchowe

Przerwa w evencie firmowym, to doskonała okazja do integracji gości, rozmów o trwających prelekcjach czy też do wymiany biznesowych doświadczeń. W przerwie, miło jest także „coś wrzucić na ząb”. Niezależnie od charakteru wydarzenia, które będziesz organizować, warto zapoznać się z naszą ofertą dotyczącą obsługi cateringowej firm podczas przerw kawowych oraz lunchowych.

Zapewnimy kompleksową obsługę przerw w szkoleniach, kursach, konferencjach, premierach, briefingach na terenie Warszawy, Legionowa, Otwocka, Wołomina i okolic.

Jeśli organizujemy przerwę kawową, to zazwyczaj zapewniamy kawę ekspresu lub świeżo parzoną, herbatę, wodę mineralną, soki, ciasteczka lub galanterię cukierniczą, a także kanapki dekoracyjne lub tartinki.

Gdy organizujemy obsługę cateringową podczas przerw lunchowych to prócz napojów zimnych i gorących zapewniamy także smakowite zupy, dania główne oraz desery. Wszystko do wyboru z naszego bogatego menu.

Catering dla firm

Catering na imprezy biznesowe - szkolenia, konferencje, kongresy

Profesjonalna obsługa cateringowa ważnych dla Twojej firmy eventów, takich jak spotkania biznesowe, kongresy, a nawet bale i bankiety, to coś co lubimy najbardziej. Takie wydarzenia wymagają najwięcej pracy i dbałości o najdrobniejsze nawet szczegóły. Prawdopodobnie właśnie dlatego zapewnienie cateringu na tego typu eventach sprawia nam najwięcej przyjemności i satysfakcji.

Z chęcią podejmiemy się realizacji usług cateringowych i zapewniania oprawy cateringowej najważniejszych wydarzeń dla Twojej firmy. Wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu imprez, gwarantuje profesjonalną realizację na każdym etapie – od przygotowań, poprzez obsługę, aż do zakończenia wydarzenia. Podejmując współpracę z U Barbóki, nasi Klienci zyskują nie tylko smaczne, efektownie się prezentujące dania, ale także fachową obsługę imprezy, dzięki czemu sami mogą poświęcić się uczestniczeniu w evencie.

Imprezy firmowe na świeżym powietrzu

Nasz catering, to nie tylko obsługa szkoleń, kongresów i eleganckich bankietów. Z przyjemnością podejmujemy się także obsługi cateringowej imprez „pod chmurką”.

Obsługa zyskujących coraz większą popularność garden party, pikników i firmowych grilli to nieodzowna część naszych usług cateringowych realizowanych w Warszawie i okolicach, w tym zwłaszcza na terenie Wołomina i powiatu wołomińskiego, Legionowa (powiat legionowski) czy Otwocka (powiat otwocki).

Musimy się pochwalić, że przy organizacji większych i mniejszych imprez plenerowych spisujemy się znakomicie. Z nami, o catering podczas imprezy na świeżym powietrzu nie musisz się martwić. Wybierając nas do obsługi cateringowej od razu możesz zamawiać pogodę.

Zapewniamy ciekawe i nietypowe menu dostosowane do miejsca, charakteru imprezy oraz pory roku. Działamy kompleksowo – zadbamy o każdy detal. Zajmiemy się nie tylko ucztą dla podniebienia, ale zapewnimy także obsługę kelnerską i barmańską, zajmiemy się obsługą grilla, a także dostarczymy namioty, ławki, krzesła, nalewaki do piwa itd.

Posiłki regeneracyjne

Niektórzy pracodawcy są stosownymi przepisami prawa zobowiązani do zapewniania swoim pracownikom posiłków regeneracyjnych. Główną przesłanką jest przypadek, gdy wysiłek fizyczny związany z pracą na otwartej przestrzeni powoduje efektywny wydatek energetyczny organizmu o określonym poziomie (chociaż są także inne). Warto dodać, że zapewnienie pracownikowi posiłku pomaga budować dobre relacje na linii pracodawca-pracownik, a także może pozytywnie wpłynąć na motywację podopiecznego do pracy.

Zapewniamy dostawę pełnowartościowych posiłków regeneracyjnych, które spełniają wymagania przepisów prawa w zakresie ich kaloryczności oraz zawartości poszczególnych składników odżywczych w posiłku.

Catering na wigilię firmową

Wigilia, to chyba jedno z najbardziej rodzinnych świąt. Celebrujemy ją nie tylko w domach, ale również w pracy – w gronie naszych najbliższych współpracowników. Te wyjątkowe Święta, wymagają wyjątkowej oprawy i wyjątkowych potraw na świątecznym stole.

Co roku obsługujemy nawet kilkadziesiąt firm w zakresie cateringu z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Większość to oczywiście firmy z Warszawy oraz okolic, ze szczególnym uwzględnieniem powiatu Wołomińskiego – Ząbki, Marki, Zielonka, Kobyłka, Wołomin, Radzymin, Tłuszcz, Poświętne, Dąbrówka, Jadów, Strachówka.

Zapewniamy pełną obsługę cateringową firmowej wigilii, z daniami pysznymi jak u mamy. Każdego roku urozmaicamy nasze menu wigilijne, które zawiera nie tylko tradycyjne wigilijne potrawy, ale także ich bardziej nowoczesne odmiany. Całość oczywiście oscyluje wokół pierogów, karpia, śledzia, barszczu, chociaż niektóre przepisy naszego szefa kuchni potrafią zaskoczyć i być bardzo ciekawą odmianą, a wręcz ucztą, dla podniebienia.

Catering wigilijny

Oferta wielkanocna

Święta Wielkanocne celebrujemy nie tylko w domach, ale także w zakładach pracy organizując Wielkanoc firmową. W ofercie Barbórki jak najbardziej znajduje się także obsługa cateringowa firmowych spotkań wielkanocnych, przez wielu zwanych „jajeczkiem”.

Co roku przygotowujemy specjalne menu wielkanocne, oparte na tradycyjnych polskich potrawach, które podkreślają charakter tych Świąt. Nasi kucharze, czerpiąc z pięknej polskiej tradycji, nie boją się także zaproponować unowocześnionej wersji niektórych tradycyjnych potraw. Menu cateringu wielkanocnego zawiera zatem szeroki wybór potraw takich jak między innymi pasztet z dzika, jajka faszerowane, pyszne sałatki, swojskie wędliny, pieczone mięso, schab wielkanocny oraz staropolski żurek na zakwasie czy też barszcz biały.

Catering na wielkanoc

Catering dla szkół i przedszkoli

Catering dla szkół i przedszkoli

Żywienie dzieci i młodzieży, to bardzo ważny element, który przyczynia się do właściwego rozwoju fizycznego i emocjonalnego oraz oczywiście wzmacnia naturalną odporność.

Barbórka dla placówek szkolnych i edukacyjnych oferuje indywidualnie dobrane, pełnowartościowe, smaczne i zdrowe dania. Jadłospisy dla placówek edukacyjnych przygotowujemy we współpracy z profesjonalnym specjalistą do spraw żywności i żywienia.

Dbamy o to, aby jadłospisy, które przygotowujemy były odpowiednio zbilansowane i stanowiły smaczne, zdrowych i zrównoważone posiłki. Dania dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym i przedszkolnym przygotowujemy w oparciu o świeże, starannie wyselekcjonowane produkty w taki sposób, aby ograniczać ilość sztucznych konserwantów i ulepszaczy.

Nasza kuchnia spełnia wszelkie wymagania norm europejskich i Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Odpowiednie żywienie ma wpływ na aktywność ruchową i umysłową dziecka, a także na jego zdrowie i prawidłowy rozwój. Z nami wiesz co Twoje dziecko je w szkole lub przedszkolu.

Zasięg usług cateringowych dla firm

Firma cateringowa U Barbórki kieruje świadczone usługi cateringowe do firm prywatnych oraz instytucji publicznych z terenu województwa mazowieckiego. Ponieważ nasza siedziba mieści się podwarszawskiej Kobyłce, większość firm, które obsługujemy w zakresie cateringu ma swoje siedziby na terenie Warszawy (catering Warszawa), oraz okolic Warszawy, czyli miast: Wołomin, Kobyłka, Zielonka, Marki, Ząbki, Radzymin.

Obiady z dowozem

 

Catering dla firm WarszawaBiałołęka, Bielany, Mokotów, Ochota, Praga-Południe, Praga-Północ, Rembertów, Śródmieście, Targówek, Ursynów, Wawer, Wesoła,  Wola, Żoliborz
Catering dla firm WołominDąbrówka, Klembów, Kobyłka, Marki, Poświętne, Radzymin, Tłuszcz, Wołomin, Ząbki, Zielonka

Catering dla firm Warszawa = U Barbórki Kobyłka

Od 2008 roku nieprzerwanie działamy w zakresie profesjonalnych usług cateringowych dla małych firm rodzinnych, dużych przedsiębiorstw i międzynarodowych korporacji, a także instytucji publicznych takich jak urzędy, domy kultury, ośrodki sportu, szpitale, szkoły i przedszkola. Zapewniamy kompleksowe usługi gastronomiczne przy okazji stałej obsługi w zakresie dostarczania posiłków, jak i organizacji wydarzeń i eventów o różnym charakterze i rozmiarze. Od małych imprez firmowych tylko dla grona pracowników, po szkolenia, konferencje, bankiety i gale. Obsługujemy także imprezy plenerowe.

Poniżej przedstawiamy Państwu podstawową ofertę naszych dań dostępnych w ramach usług cateringowych. Na życzenie możemy przygotować także dania spoza oferty.

Jest ona dostępna w wersji interaktywnego katalogu:

Można także ją pobrać jako plik PDF:

  • Półmisek mięs pieczonych i pasztetów serwowanych z żurawiną 14 zł
  • Deska serów 16 zł
  • Befsztyk tatarski 20 zł
  • Tatar z łososia serwowany z zielonym pieprzem 21 zł
  • Roladki szpinakowe z łososiem 15 zł
  • Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem cytrynowym 14 zł
  • Ryba po grecku 15 zł
  • Śledź na trzy sposoby (w oleju, śmietanie, salsa) 16 zł
  • Jaja faszerowane na trzy sposoby 10 zł
  • Jaja faszerowane tradycyjne 10 zł
  • Babeczki koktajlowe zapiekane z serem camembert i bekonem 6 zł / szt.
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką 6 zł /szt.
  • Tortilla z kurczakiem i salsą pomidorową 13 zł
  • Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem feta 10 zł
  • Carpaccio z buraka podawane z rukolą i orzechami nerkowca 10 zł
  • Carpaccio z łososia z pesto bazyliowym 18 zł
  • Krewetki w temperze z sosem sweet-chilli 15 zł
  • Placki z cukinii z wędzonym pstrągiem i pianką chrzanową 15 zł
  • Indyk z pikantnymi warzywami 15 zł
  • Gruszka grillowana z szynka parmeńską z sosem balsamico 15 zł
  • Papryczki faszerowane serkiem włoskim z sosem tatrskim 14 zł
  • Mini croisanty z rukolą i szynką parmeńską 15 zł
  • Mini burger wieprzowo-wołowy z sosem koktajlowym i warzywami 9 zł
  • Vol-au-vent ze szpinakiem i fetą 7 zł / szt.

* Cennik za porcję. Jedna porcja ma 120 gram. Minimalne zamówienie: 1 półmisek (5 porcji)

  • Schab po warszawsku 14 zł
  • Indyk w maladze 14 zł
  • Nóżki wieprzowe 14 zł
  • Szynka ze szparagami 16 zł
  • Łosoś w galarecie 19 zł
  • Pstrąg w galarecie 19 zł
  • Sandacz z sosem tatarskim w galarecie 23 zł
  • Tymbaliki z kurczakiem 12 zł
  • Tymbaliki z łososiem 19 zł
  • Tymbaliki z warzywami 12 zł
    • Jarzynowa tradycyjna
    • Sałatka orientalna z kurczakiem i kolendrą
    • Grecka (mix sałat, ogórek, pomidor, papryka, oliwki, ser feta, sos winegret)
    • Chłopska (ziemniaki, boczek wędzony, natka pietruszki, jajko, majonez)
    • Nicejska (mix sałat, ogórek, papryka, pomidor, oliwki, tuńczyk, ziołowy sos winegret)
    • Barbórka (mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, kurczak grillowany w ziołach, sos miodowo-musztardowy)
    • Pomidory z mozzarellą (pomidory, ser mozarella, bazylia, sos bazyliowo-balsamiczny)
    • Caprese (rukola, kulki sera mozarella, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny)
    • Brokułowa (brokuły, jajko gotowane, kukurydza, ser feta, pestki słonecznika)
    • Szefa (mix sałat, szynka, ser żółty, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona)
    • Skandynawska z wędzonym łososiem (mieszanka zielonych sałat, mięta, jajko, pomidorki koktajlowe, dresing cytrynowy, wędzony łosoś
    • Dworska z piersią kaczki (mix zielonych sałat, pomarańcza, truskawka, borówka amerykańska)
    • Cezar z kurczakiem i parmezanem
    • Koktajlowa (mix sałat, pomidorki cherry, papryka, pestki dyni, imbir marynowany, krewetki koktajlowe) sos miodowo-cytrynowy

    11 zł

  • Boeuf strogonow 22 zł
  • Ragout wieprzowe z cukinią, papryką oraz ziołami prowansalskimi 18 zł
  • Bigos staropolski 16 zł
  • Flaki 20 zł
  • Flaczki z boczniaków 19 zł
  • Panierowany camembert podawany z żurawiną na bukiecie zielonych sałat 16 zł
  • Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym 16 zł
  • Maczugi z kurczaka z sosem chilli
  • Rosół z perliczki i antrykotu z makaronem 15 zł
  • Rosół królewski z kołdunami 16 zł
  • Krem z cukinii z prażonymi migdałami 15 zł
  • Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem i kiełbasą 18 zł
  • Krem z pomidorów z czosnkiem i bazylią 16 zł
  • Barszcz czerwony z pasztecikami 16 zł
  • Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym 16 zł
  • Zupa krem z borowików z grzankami 22 zł
  • Pikantna zupa meksykańska z wieprzowiną 20 zł
  • Tajska z kurczakiem 20 zł
  • Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-czosnkowym 26 zł
  • Panierowany filet z piersi kurczaka 25 zł
  • Panierowany filet z piersi kurczaka zapiekany z mozarellą 27 zł
  • Eskalopki drobiowe w sosie kurkowym 28 zł
  • Kotlet schabowy 27 zł
  • Karkówka w sosie myśliwskim 29 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie borowikowym 32 zł
  • Kotlet Devolay 28 zł
    • Devolay z nadzieniem serowym 28 zł
  • Kieszeń schabowa nadziewana pieczarkami 29 zł
  • Polędwiczki wieprzowe z mozarellą i grillowaną cukinią 32 zł
  • Sznycelki ze schabu zapiekane z warzywami pod kołderką serową 26 zł
  • Pierś kurczaka nadziewana serem feta i szpinakiem w sosie ze świeżych pomidorów 28 zł
  • Faszerowane bioderko kurczaka rolowane w boczku 27 zł
  • Łosoś w sosie koperkowym 32 zł
  • Roladki drobiowe z kurkami panierowane lub w sosie śmietanowym 36 zł
  • Ćwiartka kaczki na duszonych jabłkach z majerankiem 35 zł
  • Eskalopki z polędwiczki z kurkami w śmietanie 35 zł
  • Kurczak na chrupko 25 zł
  • Schab z kością faszerowany grzybami, ciemny sos pieczeniowy 25 zł
  • Policzki wieprzowe w sosie rozmarynowym 35 zł
  • Żeberka wolno pieczone w glazurze BBQ 37 zł
  • Kurczak z kostką faszerowany suszonymi pomidorami i serkiem ziołowym 31 zł
  • Sandacz po polsku 37 zł
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Duet ryżowy
  • Ryż z warzywami
  • Kluski ziemniaczane
  • Kapusta zasmażana
  • Warzywa grillowane
  • Buraczki
  • Warzywa blanszowane z masłem ziołowym
  • Czerwona kapusta na słodko
  • Marchewka z groszkiem
  • Cukinia pieczona z czosnkiem i pomidorami
  • Marchewka z imbirem glazurowana w miodzie
  • Mix zielonych sałat z sosem winegret
  • Bukiet surówek (koperkowa, mizeria, z czerwonej kapusty, kolorowa, marchewka por, coleslaw, selerowa)