zaimponuj
kontrahentom
i pracownikom

Profesjonalny catering kluczem udanej imprezy firmowej

Catering dla firm i instytucji

Profesjonalny catering dla biznesu idealny na każdą imprezę firmową. Kobyłka, Warszawa, mazowieckie.

Firma cateringowa U Barbórki to doświadczony partner w zakresie usług gastronomicznych, działający na terenie Warszawy oraz okolicznych miejscowości od 2008 roku. Te kilkanaście lat w branży to mnóstwo zrealizowanych usług cateringowych dla firm każdej wielkości. Oferujemy kompleksowy catering dla firm – catering na szkolenia, konferencje, kongresy, bankiety, gale, premiery, wigilie firmowe, spotkania wielkanocne. Poczuj smak jakości i dołącz do grona naszych zadowolonych Klientów. Zapewniamy pyszne posiłki, fachową obsługę, zastawę, namioty, wyposażenie. Poznaj naszą pełną ofertę cateringu dla firm i instytucji.

Catering dla firm

Catering dla firm

Twoja firma organizuje ważne wydarzenie i potrzebujesz wsparcia firmy gastronomicznej, która zadba o nie od strony cateringowej? Niezależnie od tego czy to jest szkolenie, firmy lunch, konferencja czy bankiet. U Barbórki ma propozycję na każdą firmową okazję. Skontaktuj się z nami podając termin, liczbę osób oraz charakter imprezy. Doradzimy przy wyborze z naszego szerokiego menu, a nasza doświadczona ekipa kucharzy oraz sprawdzona obsługa kelnerska zajmie się całą resztą.

Usługi cateringowe dla firm i instytucji publicznych wykonujemy kompleksowo zapewniając nie tylko posiłki i obsługę, ale także po naszej stronie może być organizacja zastawy stołowej, wszelkiego sprzętu gastronomicznego, a także stołów, krzeseł i obrusów, a w przypadku imprez na świeżym powietrzu – namiotów. Całość będzie zorganizowana nie tylko tak, aby było smacznie, ale także miło, przyjemnie i estetycznie.

Przerwy kawowe i lunchowe

Przerwa w evencie firmowym, to doskonała okazja do integracji gości, rozmów o trwających prelekcjach czy też do wymiany biznesowych doświadczeń. W przerwie, miło jest także „coś wrzucić na ząb”. Niezależnie od charakteru wydarzenia, które będziesz organizować, warto zapoznać się z naszą ofertą dotyczącą obsługi cateringowej firm podczas przerw kawowych oraz lunchowych.

Zapewnimy kompleksową obsługę przerw w szkoleniach, kursach, konferencjach, premierach, briefingach na terenie Warszawy, Legionowa, Otwocka, Wołomina i okolic.

Jeśli organizujemy przerwę kawową, to zazwyczaj zapewniamy kawę ekspresu lub świeżo parzoną, herbatę, wodę mineralną, soki, ciasteczka lub galanterię cukierniczą, a także kanapki dekoracyjne lub tartinki.

Gdy organizujemy obsługę cateringową podczas przerw lunchowych to prócz napojów zimnych i gorących zapewniamy także smakowite zupy, dania główne oraz desery. Wszystko do wyboru z naszego bogatego menu.

Catering dla firm

Catering na imprezy biznesowe - szkolenia, konferencje, kongresy

Profesjonalna obsługa cateringowa ważnych dla Twojej firmy eventów, takich jak spotkania biznesowe, kongresy, a nawet bale i bankiety, to coś co lubimy najbardziej. Takie wydarzenia wymagają najwięcej pracy i dbałości o najdrobniejsze nawet szczegóły. Prawdopodobnie właśnie dlatego zapewnienie cateringu na tego typu eventach sprawia nam najwięcej przyjemności i satysfakcji.

Z chęcią podejmiemy się realizacji usług cateringowych i zapewniania oprawy cateringowej najważniejszych wydarzeń dla Twojej firmy. Wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu imprez, gwarantuje profesjonalną realizację na każdym etapie – od przygotowań, poprzez obsługę, aż do zakończenia wydarzenia. Podejmując współpracę z U Barbóki, nasi Klienci zyskują nie tylko smaczne, efektownie się prezentujące dania, ale także fachową obsługę imprezy, dzięki czemu sami mogą poświęcić się uczestniczeniu w evencie.

Imprezy firmowe na świeżym powietrzu

Nasz catering, to nie tylko obsługa szkoleń, kongresów i eleganckich bankietów. Z przyjemnością podejmujemy się także obsługi cateringowej imprez „pod chmurką”.

Obsługa zyskujących coraz większą popularność garden party, pikników i firmowych grilli to nieodzowna część naszych usług cateringowych realizowanych w Warszawie i okolicach, w tym zwłaszcza na terenie Wołomina i powiatu wołomińskiego, Legionowa (powiat legionowski) czy Otwocka (powiat otwocki).

Musimy się pochwalić, że przy organizacji większych i mniejszych imprez plenerowych spisujemy się znakomicie. Z nami, o catering podczas imprezy na świeżym powietrzu nie musisz się martwić. Wybierając nas do obsługi cateringowej od razu możesz zamawiać pogodę.

Zapewniamy ciekawe i nietypowe menu dostosowane do miejsca, charakteru imprezy oraz pory roku. Działamy kompleksowo – zadbamy o każdy detal. Zajmiemy się nie tylko ucztą dla podniebienia, ale zapewnimy także obsługę kelnerską i barmańską, zajmiemy się obsługą grilla, a także dostarczymy namioty, ławki, krzesła, nalewaki do piwa itd.

Posiłki regeneracyjne

Niektórzy pracodawcy są stosownymi przepisami prawa zobowiązani do zapewniania swoim pracownikom posiłków regeneracyjnych. Główną przesłanką jest przypadek, gdy wysiłek fizyczny związany z pracą na otwartej przestrzeni powoduje efektywny wydatek energetyczny organizmu o określonym poziomie (chociaż są także inne). Warto dodać, że zapewnienie pracownikowi posiłku pomaga budować dobre relacje na linii pracodawca-pracownik, a także może pozytywnie wpłynąć na motywację podopiecznego do pracy.

Zapewniamy dostawę pełnowartościowych posiłków regeneracyjnych, które spełniają wymagania przepisów prawa w zakresie ich kaloryczności oraz zawartości poszczególnych składników odżywczych w posiłku.

Catering na wigilię firmową

Wigilia, to chyba jedno z najbardziej rodzinnych świąt. Celebrujemy ją nie tylko w domach, ale również w pracy – w gronie naszych najbliższych współpracowników. Te wyjątkowe Święta, wymagają wyjątkowej oprawy i wyjątkowych potraw na świątecznym stole.

Co roku obsługujemy nawet kilkadziesiąt firm w zakresie cateringu z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Większość to oczywiście firmy z Warszawy oraz okolic, ze szczególnym uwzględnieniem powiatu Wołomińskiego – Ząbki, Marki, Zielonka, Kobyłka, Wołomin, Radzymin, Tłuszcz, Poświętne, Dąbrówka, Jadów, Strachówka.

Zapewniamy pełną obsługę cateringową firmowej wigilii, z daniami pysznymi jak u mamy. Każdego roku urozmaicamy nasze menu wigilijne, które zawiera nie tylko tradycyjne wigilijne potrawy, ale także ich bardziej nowoczesne odmiany. Całość oczywiście oscyluje wokół pierogów, karpia, śledzia, barszczu, chociaż niektóre przepisy naszego szefa kuchni potrafią zaskoczyć i być bardzo ciekawą odmianą, a wręcz ucztą, dla podniebienia.

Catering wigilijny

Oferta wielkanocna

Święta Wielkanocne celebrujemy nie tylko w domach, ale także w zakładach pracy organizując Wielkanoc firmową. W ofercie Barbórki jak najbardziej znajduje się także obsługa cateringowa firmowych spotkań wielkanocnych, przez wielu zwanych „jajeczkiem”.

Co roku przygotowujemy specjalne menu wielkanocne, oparte na tradycyjnych polskich potrawach, które podkreślają charakter tych Świąt. Nasi kucharze, czerpiąc z pięknej polskiej tradycji, nie boją się także zaproponować unowocześnionej wersji niektórych tradycyjnych potraw. Menu cateringu wielkanocnego zawiera zatem szeroki wybór potraw takich jak między innymi pasztet z dzika, jajka faszerowane, pyszne sałatki, swojskie wędliny, pieczone mięso, schab wielkanocny oraz staropolski żurek na zakwasie czy też barszcz biały.

Catering na wielkanoc

Catering dla szkół i przedszkoli

Catering dla szkół i przedszkoli

Żywienie dzieci i młodzieży, to bardzo ważny element, który przyczynia się do właściwego rozwoju fizycznego i emocjonalnego oraz oczywiście wzmacnia naturalną odporność.

Barbórka dla placówek szkolnych i edukacyjnych oferuje indywidualnie dobrane, pełnowartościowe, smaczne i zdrowe dania. Jadłospisy dla placówek edukacyjnych przygotowujemy we współpracy z profesjonalnym specjalistą do spraw żywności i żywienia.

Dbamy o to, aby jadłospisy, które przygotowujemy były odpowiednio zbilansowane i stanowiły smaczne, zdrowych i zrównoważone posiłki. Dania dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym i przedszkolnym przygotowujemy w oparciu o świeże, starannie wyselekcjonowane produkty w taki sposób, aby ograniczać ilość sztucznych konserwantów i ulepszaczy.

Nasza kuchnia spełnia wszelkie wymagania norm europejskich i Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Odpowiednie żywienie ma wpływ na aktywność ruchową i umysłową dziecka, a także na jego zdrowie i prawidłowy rozwój. Z nami wiesz co Twoje dziecko je w szkole lub przedszkolu.

Zasięg usług cateringowych dla firm

Firma cateringowa U Barbórki kieruje świadczone usługi cateringowe do firm prywatnych oraz instytucji publicznych z terenu województwa mazowieckiego. Ponieważ nasza siedziba mieści się podwarszawskiej Kobyłce, większość firm, które obsługujemy w zakresie cateringu ma swoje siedziby na terenie Warszawy (catering Warszawa), oraz okolic Warszawy, czyli miast: Wołomin, Kobyłka, Zielonka, Marki, Ząbki, Radzymin.

Obiady z dowozem

 

Catering dla firm WarszawaBiałołęka, Bielany, Mokotów, Ochota, Praga-Południe, Praga-Północ, Rembertów, Śródmieście, Targówek, Ursynów, Wawer, Wesoła,  Wola, Żoliborz
Catering dla firm WołominDąbrówka, Klembów, Kobyłka, Marki, Poświętne, Radzymin, Tłuszcz, Wołomin, Ząbki, Zielonka

Catering dla firm Warszawa = U Barbórki Kobyłka

Od 2008 roku nieprzerwanie działamy w zakresie profesjonalnych usług cateringowych dla małych firm rodzinnych, dużych przedsiębiorstw i międzynarodowych korporacji, a także instytucji publicznych takich jak urzędy, domy kultury, ośrodki sportu, szpitale, szkoły i przedszkola. Zapewniamy kompleksowe usługi gastronomiczne przy okazji stałej obsługi w zakresie dostarczania posiłków, jak i organizacji wydarzeń i eventów o różnym charakterze i rozmiarze. Od małych imprez firmowych tylko dla grona pracowników, po szkolenia, konferencje, bankiety i gale. Obsługujemy także imprezy plenerowe.

Poniżej przedstawiamy Państwu podstawową ofertę naszych dań dostępnych w ramach usług cateringowych. Na życzenie możemy przygotować także dania spoza oferty.

Jest ona dostępna w wersji interaktywnego katalogu:

Można także ją pobrać jako plik PDF:

  • Półmisek mięs pieczonych i pasztetów serwowanych z żurawiną
  • Deska serów
  • Befsztyk tatarski
  • Tatar z łososia serwowany z zielonym pieprzem
  • Roladki szpinakowe z łososiem
  • Cykoria nadziewana wędzonym łososiem na sałatce z rzodkiewki
  • Ryba po grecku
  • Śledź na trzy sposoby (w oleju, śmietanie, salsa)
  • Jaja faszerowane na trzy sposoby
  • Jaja faszerowane tradycyjne
  • Babeczki koktajlowe zapiekane z serem camembert i bekonem
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką
  • Tortilla z kurczakiem i salsą pomidorową
  • Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem feta
  • Carpaccio z buraka podawane z rukolą i orzechami nerkowca
  • Carpaccio z łososia z pesto bazyliowym
  • Ogórek z pikantną wołowiną
  • Placki z cukinii z wędzonym pstrągiem i pianką chrzanową
  • Indyk z pikantnymi warzywami
  • Schab po warszawsku
  • Indyk w maladze
  • Ozory wołowe
  • Nóżki wieprzowe
  • Szynka ze szparagami
  • Łosoś w galarecie
  • Pstrąg w galarecie
  • Sandacz z sosem tatarskim w galarecie
  • Galaretka z dorsza z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem
  • Tymbaliki z kurczakiem
  • Tymbaliki z łososiem
  • Tymbaliki z warzywami
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka orientalna z kurczakiem i kolendrą
  • Grecka (mix sałat, ogórek, pomidor, papryka, oliwki, ser feta, sos winegret)
  • Chłopska (ziemniaki, boczek wędzony, natka pietruszki, jajko, majonez)
  • Nicejska (mix sałat, ogórek, papryka, pomidor, oliwki, tuńczyk, ziołowy sos winegret)
  • Barbórka (mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, kurczak grillowany w ziołach, sos miodowo-musztardowy)
  • Pomidory z mozzarellą (pomidory, ser mozarella, bazylia, sos bazyliowo-balsamiczny)
  • Caprese (rukola, kulki sera mozarella, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny)
  • Brokułowa (brokuły, jajko gotowane, kukurydza, ser feta, pestki słonecznika)
  • Szefa (mix sałat, szynka, ser żółty, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona)
  • Skandynawska z wędzonym łososiem (mieszanka zielonych sałat, mięta, jajko, pomidorki koktajlowe, dresing cytrynowy, wędzony łosoś
  • Dworska z piersią kaczki (mix zielonych sałat, pomarańcza, truskawka, borówka amerykańska)
  • Cezar z kurczakiem i parmezanem
  • Węgierska z wołowiną, pikalmi i sosem pomidorowym
  • Arabska z kurczakiem
  • Boeuf strogonow
  • Ragout wieprzowe z cukinią, papryką oraz ziołami prowansalskimi
  • Bigos staropolski
  • Flaki
  • Flaczki z boczniaków
  • Panierowany camembert podawany z żurawiną na bukiecie zielonych sałat
  • Śliwka pieczona w boczku z sosem tatarskim
  • Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
  • Rosół z perliczki i antrykotu z makaronem
  • Rosół królewski z kołdunami
  • Krem z cukinii z prażonymi migdałami
  • Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem i kiełbasą
  • Krem z pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • Barszcz czerwony z pasztecikami
  • Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z borowików z grzankami
  • Pikantna zupa meksykańska z wieprzowiną
  • Zupa krem z boczniaków serwowana z groszkiem ptysiowym
  • Zupa cebulowa z grzankami serowymi
  • Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-czosnkowym
  • Panierowany filet z piersi kurczaka
  • Panierowany filet z piersi kurczaka zapiekany z mozarellą
  • Eskalopki drobiowe w sosie kurkowym
  • Kotlet schabowy
  • Karkówka w sosie śliwkowym
  • Karkówka w sosie korniszonowym
  • Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie borowikowym
  • Kotlet Devolay
    • Devolay z nadzieniem pieczarkowym
    • Devolay z nadzieniem serowym
  • Kieszeń schabowa nadziewana pieczarkami
  • Polędwiczki wieprzowe z mozarellą i grillowaną cukinią
  • Sznycelki ze schabu zapiekane z warzywami pod kołderką serową
  • Pierś kurczaka nadziewana serem feta i szpinakiem w sosie ze świeżych pomidorów
  • Faszerowane bioderko kurczaka rolowane w boczku
  • Plastry szynki pieczonej w sosie rozmarynowym
  • Łosoś w sosie koperkowym
  • Pieczone udko kaczki na duszonych jabłkach z majerankiem
  • Polędwiczki szpikowana wątróbka i jabłkami
  • Pieczona noga z kaczki sos borówkowy
  • Konfitowana pierś z gęsi, ciemny sos z winem i śliwkami
  • Eskalopki z polędwiczki z kurkami w śmietanie
  • Karkówka szpikowana czosnkiem, sos własny
  • Gulasz z dzika z rydzami
  • Bitki z dzika z rozmarynem i czosnkiem
  • Kurczak na chrupko
  • Zrazy wołowe z ogórkiem, wędzonka i musztardą
  • Schab z kością faszerowany grzybami, ciemny sos pieczeniowy
  • Łosoś, sos koperkowy
  • Dorsz w chrupiącym cieście
  • Sandacz po polsku
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Duet ryżowy
  • Ryż z warzywami
  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Talarki ziemniaczane
  • Kapusta zasmażana
  • Warzywa grillowane
  • Buraczki
  • Warzywa blanszowane z masłem ziołowym
  • Czerwona kapusta na słodko
  • Marchewka z groszkiem
  • Cukinia pieczona z czosnkiem i pomidorami
  • Marchewka z imbirem glazurowana w miodzie
  • Mix zielonych sałat z sosem winegret
  • Bukiet surówek (koperkowa, mizeria, z czerwonej kapusty, kolorowa, marchewka por, coleslaw, selerowa)